bestuur toeristisch laarbeek

VVV Laarbeek wordt Toeristisch Laarbeek

VVV Laarbeek wordt Toeristisch Laarbeek

Artikel in de Mooi Laarbeekkrant – 27 mei 2021

 

Laarbeek – De zon begint door te breken. Letterlijk en figuurlijk. Nu we samen een mooie zomer tegemoet zien, had de start van Toeristisch Laarbeek niet op een beter moment kunnen plaatsvinden. Een nieuw lokaal platform dat de rol van toeristische informatieverstrekker overneemt van de VVV Laarbeek.

Nu de VVV steeds meer uit het straatbeeld is verdwenen, werd de roep om een nieuwe organisatie steeds groter. En wie kunnen beter over de toeristische trekpleisters van Laarbeek vertellen, dan de ondernemers die in deze sector actief zijn? Jos Vogels (Landgoed d’n Heikant, Aarle-Rixtel), Lilian van Vijfeijken (In de Hei accommodaties, Mariahout), Arian de Groot (Knus bij Marie, Beek en Donk) en Berry Huygens (By Berry, Lieshout) staan met lachende gezichten op de foto. Samen met secretaris Jack Vlaming vormen ze het bestuur van de nieuwe organisatie Toeristisch Laarbeek, dat dus direct geworteld is in alle kernen van de gemeente.

In totaal zijn er in 117 ondernemingen die hun geld verdienen met toerisme in Laarbeek. Op dit moment zijn er al 30 ondernemers aangesloten bij Toeristisch Laarbeek. Een initiatief bedacht en ontwikkeld door lokale ondernemers. Het idee is dat zij bij hun eigen bedrijf toeristen informeren en inspireren. Bij elke ondernemer ontstaat een klein VVV-punt met folders, flyers en ander materiaal over de toeristische attracties van Laarbeek. Elke ondernemer is die gastvrije ambassadeur die Laarbeek mee op de kaart zet, legt voorzitter Jos Vogels uit. “De ondernemers helpen elkaar op deze manier. Stel je overnacht ergens als toerist in Laarbeek en je wilt iets leuks doen. De ondernemer bij wie je verblijft kan je op deze manier goed informeren. Die kruisbestuiving van informatie uitwisselen zorgt uiteindelijk voor aanloop van toeristen bij de deelnemers aan het platform. Iedereen wordt er zo mee geholpen.”

De ondernemers die deelnemen in Toeristisch Laarbeek zijn verspreid over alle kernen van de gemeente. Toeristische ondernemers kunnen zich makkelijk aanmelden via www.toeristischlaarbeek.nl. Het kersverse bestuur zit vol met kennis uit de praktijk en staat met de voeten in de klei van de toeristische sector in Laarbeek. Jack Vlaming zorgt met zijn bestuurlijke ervaring voor de juiste aanvulling. In het najaar zullen meer activiteiten vanuit het bestuur worden uitgerold. Jos Vogels: “In Laarbeek is echt veel te doen. Dit gaan wij actief promoten.”

Het volledige artikel uit de Mooi Laarbeekkrant van 27 mei is hieronder te bekijken.

Klik hier